Para Kazanmak İçin En İyi 7 Canlı Yayın Uygulaması 2024

Canlı yayın yapmak eğlenceli ve heyecan verici olabilir ama yayın yaparken gelir elde etmek de cabası!

Evet doğru, canlı yayın yaparak para kazanabilirsiniz ve gerçekten de ödeme almanıza ve ciddi gelirler elde etmenizi sağlayan canlı yayın uygulamaları ve bazı platformlar vardır.

Bu gönderide, o herkesten gizlediğiniz yeteneklerinizi tüm dünyaya göstererek para kazanmak istiyorsanız, para kazanmak için en iyi canlı yayın uygulaması için aday gösterdiğimiz uygulamaları sizinle paylaşıyoruz!

Halihazırda bir sosyal takipçi kitleniz olmasa bile bu platformlarda yayın yapmaya başlayabilirsiniz ancak gerçekçi olmak gerek ki hemen büyük paralar kazanarak başlamayacaksınız. Canlı yayın kanalınızı zaman içinde bir gelir kaynağı olacak şekilde oluşturmanız ve planlamanız gerek. Ancak sürekli devam ederseniz, tutarlı kalırsanız, bol bol oynayarak ve canlı yayın açarak gelir kazanmaya başlarsınız. Sizi destekleyen  hayranlarla ve canlı yayınınızı izleyenlerle olan etkileşiminizde samimi olursanız, para gelecektir. Hemen olmayabilir, ama gelecek bize inan!

Size Ödeme Yapan En İyi 7 Canlı Yayın Uygulaması

1. Bigo Live

BIGO Live, kullanıcıların her anını takipçileriyle paylaşmalarına olanak tanıyan popüler  bir canlı yayın platformudur.

Yeteneklerinizi ve becerilerinizi uygulamada eğlenceli bir şekilde sergilerseniz, bu uygulamadan para kazanmak çok kolay olabilir. Bu yüzden ilk yapmanız gereken  hangi konuda iyi olduğunuzu ve güçlü yönlerinizi takipçi kazanmak için nasıl kullanabileceğinizi bulmak. Büyük düşünün ve farklı tarzda bir yayıncı olmaya çalışın ardından, izleyici içeriğinizi beğenirse, size sanal hediye şeklinde birden fazla ödül gönderebilir ve gelir kazanabilirsiniz. Bu hediyeler paraya çevrilebilir veya uygulama cüzdanında etkinlik ve oyunlarda kullanmak üzere istediğiniz sürece saklanabilir.

Takipçilerinize ve içeriğinizin kalitesine bağlı olarak ortalama olarak 140 ile 10.000 dolar arasında kazanabilirsiniz.

Ayrıca BIGO LIVE’ın resmi yayıncısı olmak için de başvurabilirsiniz. Resmi bir yayıncısı olarak, hedefleri tamamlarsanız ekstra aylık maaş alırsınız ve resmi etkinliklerde Bigo’nun yüzü bile olabilirsiniz. Bigo Live Türkiye’deki başarılı yayıncılarına Amerika Times Square Meydanı’nda sergilenmeyi sağlayabilir ve ünlü olmak için şansınız olur.

Download on the App Store            Get it on Google Play

2. Twitch

Aslına bakacak olursak Twitch oyuncular için bir canlı yayın sitesidir. Bununla birlikte, bugün birçok müzisyen, dansçı, yemek yapan, komedyen veya farklı ünlüler  de Twitch’te aktif. Ama çekinmene  gerek yok sen de yapabilirsin!

Bu canlı yayın platformnda, içeriğinizden para kazanmanın birden çok yolu bulunuyor.

  • Kanal abonelikleri
  • Emoji çıkartmaları
  • Bitler
  • Reklamlar
  • Sponsorluklar

Tüm bu avantajlardan yararlanmak için Twitch ile ortak partner yayıncı olmanız gerekir.

Twitch Partneri olmadan, izleyicilerinizden Twitch’in “Bit” ismini verdiği ödüllerden  hemen kazanmaya başlayabilirsiniz. 100$ değerinde bit biriktirdiğinizde, ödemelerinizi nakite çevirebilirsiniz.

Bakacak olursak, Twitch çok büyük ve en iyi yayıncılar çok büyük miktarda para kazanıyor. Bununla birlikte, rekabet şiddetli olacak ve muhtemelen oldukça acımasız olacak, bu yüzden muhtemelen oldukça ısrarcı olmanız ve canlı yayın planlarınızla ilgili hemen işe koyulmanız gerekiyor. Aksi takdirde gelir elde etmeniz ve farkedilmeniz oldukça uzun bir zaman alabilir.

Twitch

3. YouTube LIVE

YouTube LIVE, içerik oluşturucuların video ve sohbet yoluyla izleyicilerle gerçek zamanlı olarak etkileşim kurmasını sağlayan YouTube’un canlı yayın özelliğidir.

Canlı yayına geçtiğinizde, canlı yayınlarınız izleyicilerinizin kişiselleştirilmiş YouTube yayınlarında görüntülenebilir. Bu durum kullanıcıların kanalınıza abone olup olmadıklarına, içeriğinizi daha önce izleyip izlemediklerine veya beğendiklerine veya sizinkine benzer içeriklerle etkileşime girip girmediğine bağlıdır.

YouTube canlı yayınlarınızdan para kazanmanın birkaç yolu vardır:

  • Reklamlar: Videolarınızda reklam yayınlamak, ekstra gelir elde etmenin harika bir yoludur. YouTube, canlı yayınlarınızda videodan önce gösterilen, videonun ortasında gösterilen, görüntülü ve yer paylaşımlı reklamlar yayınlamanıza olanak tanır. YouTube Canlı’da reklamların nasıl etkinleştirileceği hakkında daha fazla bilgi edinin.
  • Super Chat: Bu özelliği etkinleştirmek, izleyenlerin sizinle daha iyi bağlantı kurmak için sohbet mesajları satın almalarına olanak tanır. Birisi bir Super Chat gönderdiğinde, mesajı vurgulanacak veya sohbet akışınızın üst kısmına sabitlenecek ve böylece kendilerini ayrıcalıklı hissetmelerini sağlayacaktır.
  • Super Stickers: Super Chat’lere benzer şekilde Super Stickers, kullanıcıların kendilerini daha iyi ifade etmek için canlı sohbet akışında satın alıp paylaşabilecekleri özel çıkartmalardır.
  • Kanal Üyelikleri: Aboneleriniz aylık ücret ödeyerek kanalınıza üye olabilirler. Çoğu içerik oluşturucu, katılmaya teşvik olarak özel emojiler, üyelere özel canlı sohbet ve sadakat rozetleri gibi üyelere özel avantajlar sunar.
YouTube Live

4. Facebook LIVE

Facebook, yayıncıların bir konuşma, tanıtım etkinliği, soru-cevap veya herhangi bir içerikle ilgili canlı videolar yayınlamasına olanak tanır. Platform Facebook uygulamasını kullanarak dünyanın her yerinden canlı yayın yapmanıza izin verir.

Facebook Live’dan para kazanmak için, canlı yayına bir bağış düğmesi ve yayın içi reklamlar ekleyebilir, canlı videolardan para kazanmanın yanı sıra bir amaç için para toplamaya yardımcı olabilir. Facebook’un bağış toplama ve para kazanma özelliklerini etkinleştirmek için uygunluk kriterlerini belirlediğinizden emin olmanız gerekir.

5. TikTok LIVE

TikTok LIVE içerik üreticilerinin izleyicileriyle gerçek zamanlı olarak etkileşim kurmasını sağlayan bir özelliktir. Ayrıca, 1.000’den fazla takipçisi olan ve son 30 gün içinde 100.000’den fazla video görüntülemesi olan 16 yaşın üzerindeki içerik oluşturuculara, en büyük TikTok hayranlarından sanal hediyeler gerçek parayla değiştirilebilen gönderilme şansı verir.

TikTok’un minimum 100$ ödeme kuralı olduğundan, TikTok bakiyenizde en az 100$ toplayana kadar hediyelelerinizi uygulamadan çekemezsiniz.

TikTok Live

6. BuzzCast (eski adıyla FaceCast)

BuzzCast, kullanıcıları farklı etkinlikler aracılığıyla birbirine bağlamayı amaçlar. Etkinliklerden kastederken bunlar oyunlar, canlı sohbetler, içerik oluşturma ve dünya çapındaki insanlarla etkileşime girme yer alır.

Kullanıcılar istedikleri zaman istedikleri yerde video yayınlayabilirken, takipçiler satın alınan elmaslarla bu içerikleri beğenebilir, yorumlayabilir veya yayıncılara hediye edebilir. Kazanılan hediye nakde dönüştürülebilir ve yayıncıların eğlenceyi yakalarken biraz para kazanmaları için bir yol oluşturur.

7. Amazon LIVE

Amazon Live, Amazon’da satılan ürünlerin videolarını içeren bir canlı yayın platformudur. Amazon influencer’ları, Amazon Live’da canlı yayınlar oluşturabilir ve ürünler hakkında içerikler oluşturabilir. Ürünlerin demosunu yapabilir, soruları yanıtlayabilir, promosyon kodlarını paylaşabilir ve komisyon kazanabilirler. Amazon Live’a hem Amazon mobil uygulamasından hem de Amazon web sitesinden erişilebilir.

Alışveriş yapanlar videolarınızı izlediğinde, videonun içinde tıklayıp satın alma seçeneğine sahip olurlar. Canlı akışınızda yer alan tüm uygun ürün satın alımlarından komisyon kazanabilirsiniz.

Son Fikirlerimiz

İşte listeyi kaptın. Listelenenlerin hepsi, denemeniz ve canlı yayın yaparak para kazanmanız için! Birkaç platform deneyin ve hangisinin size en uygun olduğunu görün ve ardından buna bağlı kalın.

Hangi canlı yayın uygulamalarını seçerseniz seçin, canlı yayından para kazanmanın önündeki en büyük kıstasın bir hayran kitlesi oluşturmak olduğunu lütfen unutmayın. Gördüğünüz gibi, bu listedeki bazı canlı yayın platformları, reklamlardan ve diğer para kazanma yollarından kazanmanıza izin vermek şöyle dursun, canlı yayın uygulamalarının sizi farketmesi için önemli sayıda takipçiye ve içerik görüntülemesine sahip olmanızı gerekebilir.

Canlı yayın platformu olarak BIGO LIVE’ı seçerseniz, BIGO LIVE’da nasıl popüler olunacağını okumaya devam edebilirsiniz. Bu konu hakkında birçok makale ve fırsat sizi bekliyor!